De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Geen jaar cel, maar werkstraffen voor schijnzelfstandigheid in de poetssector

Torhout/KnokkeEen Roemeens koppel uit Torhout heeft werkstraffen van 120 uren gekregen voor een geval van sociale dumping in de poetssector. G.V. (34) en A.V. (28) lieten volgens het arbeidsauditoraat 16 werknemers werken als schijnzelfstandigen. 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Man die winkeluitbaters 50.000 euro leent, verliest geduld: "Ze betaalden terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen”
  Torhout

  Man die winkeluit­ba­ters 50.000 euro leent, verliest geduld: "Ze betaalden terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen”

  Een 44-jarige Torhoutenaar riskeert 18 maanden cel voor de afpersing van de zaakvoerders van een buurtwinkel. Hij leende de slachtoffers 50.000 euro, maar kreeg z’n geld niet terug en dreigde zelfs de Russische maffia op hen af te sturen. “Die mannen betaalden hem terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen”, stelde z’n advocaat.