Er is nog één poort met hoogtebeperking overgebleven. De andere opstelling bestaat enkel uit de bekende geel-zwarte betonblokken.
Volledig scherm
Er is nog één poort met hoogtebeperking overgebleven. De andere opstelling bestaat enkel uit de bekende geel-zwarte betonblokken. © BHT

Drie verkeerspoorten worden er twee: proefopstelling in Torhoutse Pottebezemstraat is wéér aan verandering toe

TorhoutDe drie verkeerspoorten in de Pottebezemstraat in Torhout zijn er nog twee geworden. Aan de oorspronkelijke, kleurrijke proefopstelling om het verkeer er trager te doen rijden is dus weer gesleuteld.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Torhoutse horecazaken op de Markt kijken aan tegen 10 maanden werken voor de deur: “In ruil voor nieuw en attractief plein, moeten we op onze tanden bijten”
  PREMIUM
  Torhout

  Torhoutse horecaza­ken op de Markt kijken aan tegen 10 maanden werken voor de deur: “In ruil voor nieuw en attractief plein, moeten we op onze tanden bijten”

  Horecazaken op de Markt in Torhout krabben zich stilaan in de haren, want vanaf maandag starten de tien maanden durende werken op hun plein. Na de verplichte coronasluiting wacht hen dus een nieuwe uitdaging. Sommige zaken sluiten noodgedwongen, andere blijven open in de hoop dat de trouwe klanten zullen blijven komen. “We krijgen de garantie dat we altijd bereikbaar zijn, daar trekken we ons aan op", zegt Olivier Moyaert van bistro Les Amis.
 2. Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  De politiezone Kouter heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ en voerde ook op het grondgebied van Torhout controles uit. Op de Rijksweg in Torhout werden zestien autobestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Daarvan blies één iemand ‘alarm’. Die bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt voor drie uren. Daarnaast werden er echter ook diverse andere inbreuken vastgesteld. Zo waren er twee onmiddellijke inningen voor inhalen over een doorlopende witte streep en twee pv’s van waarschuwing voor inbreuken op het rijbewijs en de verzekering.