Een legendarisch moment in 1991: de flessenregen tijdens Iggy Pop.
Volledig scherm
PREMIUM
Een legendarisch moment in 1991: de flessenregen tijdens Iggy Pop. © Gie Knaeps

“Die eerste keer Metallica... De burgemeester was in paniek”: 15 straffe anekdotes uit nieuw boek ‘Rock Torhout’

Torhout172 artiesten, 244 concerten en in totaal 1 miljoen bezoekers: zo groot was Rock Torhout in 22 edities tussen 1977 en 1998. Belpop-gezicht Jan Delvaux maakte in opdracht van de stad een boek over de roemruchte geschiedenis van het festival. “En da’s wel straf, want ik ben zelf van Werchter afkomstig", grinnikt de auteur. Wij haalden 15 anekdotes uit het boek, met smaak verteld door onder andere ‘Mister Rock Torhout’ Noël Steen en toenmalig ‘snotneus’ Sean Dhondt.

 1. Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  De politiezone Kouter heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ en voerde ook op het grondgebied van Torhout controles uit. Op de Rijksweg in Torhout werden zestien autobestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Daarvan blies één iemand ‘alarm’. Die bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt voor drie uren. Daarnaast werden er echter ook diverse andere inbreuken vastgesteld. Zo waren er twee onmiddellijke inningen voor inhalen over een doorlopende witte streep en twee pv’s van waarschuwing voor inbreuken op het rijbewijs en de verzekering.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Kortemark schafte zijn gemeentebelasting af maar blijft investeren
  PREMIUM
  Kortemark

  BELOOFD IS BELOOFD. Kortemark schafte zijn gemeentebe­las­ting af maar blijft investeren

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Kortemark. De gemeente sloot vorig jaar zijn zwembad en dat stootte op protest. De heraanleg van de Lichterveldestraat komt dichterbij. Op de mattenzaal moeten ze in Kortemark niet meer zo lang wachten.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Hattrickheld Tibo Andries wil Torhout ook voorbij Tempo Overijse loodsen: “Ik schat hen hoger in dan Diest”
  voetbal eindronde derde nationale

  Hattrick­held Tibo Andries wil Torhout ook voorbij Tempo Overijse loodsen: “Ik schat hen hoger in dan Diest”

  Nog één overwinning scheidt KM Torhout van promotie naar de tweede amateurreeks. Winst tegen reeksgenoot Tempo Overijse dit weekend betekent dat de Velodroomformatie na een lang seizoen alsnog de kers op de taart kan zetten. Aanvaller Tibo Andries, die vorig weekend in de 5-0-zege tegen Diest drie keer trefzeker was, laadt zich samen met zijn ploegmaats nog éénmaal op voor de grote seizoensfinale.