De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Dertiger die flesje benzine in wagen van liefdesrivaal zette, had volgens rechter wel degelijk bedoeling om brand te stichten

TorhoutEen 37-jarige man uit Torhout heeft een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden gekregen voor een poging tot brandstichting. E.S. zette een flesje met benzine in de wagen van de ex van zijn vriendin, maar ontkende dat hij brand wilde stichten.

 1. Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  De politiezone Kouter heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ en voerde ook op het grondgebied van Torhout controles uit. Op de Rijksweg in Torhout werden zestien autobestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Daarvan blies één iemand ‘alarm’. Die bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt voor drie uren. Daarnaast werden er echter ook diverse andere inbreuken vastgesteld. Zo waren er twee onmiddellijke inningen voor inhalen over een doorlopende witte streep en twee pv’s van waarschuwing voor inbreuken op het rijbewijs en de verzekering.
 2. Stiefzoon van president van beruchte motorbende wordt betrapt met vuurwapen in z’n kous en dolk rond z’n nek: “Maar hij zit zelf niet in dat milieu”
  Oostkamp/Meulebeke

  Stiefzoon van president van beruchte motorbende wordt betrapt met vuurwapen in z’n kous en dolk rond z’n nek: “Maar hij zit zelf niet in dat milieu”

  Een 22-jarige man uit Meulebeke riskeert 6 maanden cel voor verboden wapenbezit. A.D. werd tijdens een alcoholcontrole in Oostkamp betrapt met een vuurwapen in zijn kous en dolk rond zijn nek. Volgens het parket is de twintiger de stiefzoon van de president van een beruchte motorbende, al ontkende de beklaagde zelf dat hij in dat milieu vertoeft.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag