Delfien Persoon geeft boksles aan Parkinson patiënten in het AZ Delta ziekenhuis in Torhout
Volledig scherm
Delfien Persoon geeft boksles aan Parkinson patiënten in het AZ Delta ziekenhuis in Torhout © Benny Proot

Delfine Persoon geeft boksles aan parkinsonpatiënten in AZ Delta: “Ziekte wordt zo afgeremd”

TorhoutMeervoudig bokskampioene Delfine Persoon uit Lichtervelde heeft in het AZ Delta in Torhout een groepssessie boksen aan parkinsonpatiënten gegeven. Ze deed dat op de afdeling revalidatie van AZ Delta Torhout. De sessie maakt deel uit van het nieuwe ParkiHi³T-project.

 1. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Lichtervelde hoopt op 25 extra erkenningen voor woonzorgcentrum: “Eventueel schuiven met erkenningen van andere initiatiefnemers”
  Lichtervelde

  Lichtervel­de hoopt op 25 extra erkennin­gen voor woonzorg­cen­trum: “Eventueel schuiven met erkennin­gen van andere initiatief­ne­mers”

  Het gemeentebestuur gaat alles op alles zetten om alsnog 25 erkenningen binnen te halen met het oog op een uitbreiding van het woonzorgcentrum. Evident wordt dat niet, want tot eind 2025 reikt Vlaanderen geen bijkomende erkenningen meer uit. Volgens zowel Koenraad Coussée (N-VA) als Johan Vanden Bussche (SOMM) heeft het bestuur te lang afgewacht.