De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen. © De Voogt

Brandweer moet mazoutspoor opruimen

TorhoutIn de Bruggestraat in Torhout heeft een bestuurder zondagvoormiddag een mazoutspoor achtergelaten.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Boekbindster Sylvia (53) is erkend ambachtsvrouw: "Soms moet ik een katern een week onder de pers laten liggen... Geduld heb je dus wel nodig”
  Oostkamp

  Boekbind­ster Sylvia (53) is erkend ambachts­vrouw: "Soms moet ik een katern een week onder de pers laten liggen... Geduld heb je dus wel nodig”

  Als het weer het toelaat, staat ze elke week op de Vismarkt in Brugge om haar boeken te verkopen. Haar creaties maakt ze echter in haar atelier ‘t Papiertje in Oostkamp. Sylvia Maenhoudt (53) is gebeten door de microbe van het handboekbinden. Ze is zelfs erkend als ambachtsvrouw. “Hoewel je het misschien niet zou verwachten, houden veel mensen nog van papieren boeken”, vertelt ze.