Het Diocesaan Dienstencentrum Groenhove in Torhout.
Volledig scherm
Het Diocesaan Dienstencentrum Groenhove in Torhout. © Google Street View

Boosterprik krijg je voortaan in Groenhove

TorhoutDe eerstelijnszone Houtland en Polder opent deze week een nieuw vaccinatiecentrum in dienstenhuis Groenhove in Torhout. Inwoners van Torhout en Kortemark kunnen er terecht.

 1. Nieuwe Amerikaanse gevechtsvliegtuigen zijn stukje Oostkamps: “We behoren tot de vijf grootste spelers ter wereld”
  Oostkamp

  Nieuwe Amerikaan­se gevechts­vlieg­tui­gen zijn stukje Oostkamps: “We behoren tot de vijf grootste spelers ter wereld”

  Iedere 2 seconden stijgt ergens ter wereld een vliegtuig op waarin onderdelen zitten van BMT Aerospace uit Oostkamp. Ook de gloednieuwe Amerikaanse F-35-gevechtsvliegtuigen kunnen de lucht niet in zonder hulp van het West-Vlaamse bedrijf. “Al het denkwerk gebeurt hier”, vertelde CEO Benoit Reynders tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). En die bleek stevig onder de indruk.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.