De politie Kouter stelde een pv op.
Volledig scherm
De politie Kouter stelde een pv op. © BELGA

Bestuurster onder invloed moet rijbewijs afgeven, maar uren later wordt ze opnieuw betrapt achter het stuur

Torhout/AartrijkeIn de Zeeweg in Torhout heeft de politie Kouter zondagmorgen een bestuurster betrapt die onder invloed van drugs reed. Het rijbewijs van de vrouw werd ingetrokken, maar uren later werd ze opnieuw betrapt achter haar stuur.

 1. Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

  De politiezone Kouter heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ en voerde ook op het grondgebied van Torhout controles uit. Op de Rijksweg in Torhout werden zestien autobestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Daarvan blies één iemand ‘alarm’. Die bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt voor drie uren. Daarnaast werden er echter ook diverse andere inbreuken vastgesteld. Zo waren er twee onmiddellijke inningen voor inhalen over een doorlopende witte streep en twee pv’s van waarschuwing voor inbreuken op het rijbewijs en de verzekering.
 2. Manon Beernaert verzamelde deze zomer drie Vlaamse en twee Belgische titels: “Alle werpnummers zo lang mogelijk blijven combineren”
  Atletiek

  Manon Beernaert verzamelde deze zomer drie Vlaamse en twee Belgische titels: “Alle werpnum­mers zo lang mogelijk blijven combineren”

  Het zomerseizoen loopt stilaan op zijn einde en de laatste nationale schildjes werden de afgelopen weken uitgedeeld. Bij de jeugd presteerden de West-Vlaamse jongens en meisjes prima, maar één atlete stak er toch wel behoorlijk bovenuit. Manon Beernaert (15) verzamelde deze zomer bij de cadetten meisjes maar liefst drie Vlaamse en twee Belgische titels en dat in verscheidene werpnummers. Daarnaast verbeterde ze ook het Belgisch record hamerslingeren en het West-Vlaams record kogelstoten. “Het plezier in de sport blijft het belangrijkste”, klinkt het.
 1. Vroedvrouw Delphine vormt webshop om in echte winkel: “Bij Baby’phine kun je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”
  PREMIUM
  Roeselare/Torhout

  Vroedvrouw Delphine vormt webshop om in echte winkel: “Bij Baby’phine kun je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”

  Delphine Platteeuw (29) opent binnenkort in de Roeselaarse Delaerestraat de deuren van Baby’phine, een kinderwinkel voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De mama van twee, die ook zelfstandig vroedvrouw is, opende in 2018 een webshop met Spaanse en Portugese kindermode. “Na een experiment met een pop-upwinkel is het nu tijd om een stap verder te gaan”, zegt ze.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Slagers Liselotte en David vonden elkaar in het vak én in de liefde, en bundelen de krachten: “Ons verhaal voelt aan als een sprookje”
  PREMIUM
  Brugge-Oostkamp

  Slagers Liselotte en David vonden elkaar in het vak én in de liefde, en bundelen de krachten: “Ons verhaal voelt aan als een sprookje”

  Sinds enkele weken sloot slagerij-traiteur De Smedenpoort, langs de Gistelsesteenweg 86 in Brugge, definitief zijn deuren. Zaakvoerster Liselotte D’Hoore (39), die van opleiding slager is, vond opnieuw de liefde bij David De Loof (47), die al 15 jaar zijn eigen slagerij runt in Moerbrugge. Het tweetal slaat nu ook op professioneel vlak de handen in elkaar als slagerij David & Liselotte. “Met 2 sta je veel sterker dan alleen: dit voelt voor ons allebei aan als een sprookje”.