De feiten gebeurden aan het zebrapad aan de Sint-Rembertschool, waar heel wat schoolgaande kinderen en voetgangers passeren.
Volledig scherm
De feiten gebeurden aan het zebrapad aan de Sint-Rembertschool, waar heel wat schoolgaande kinderen en voetgangers passeren. © JHM

Bestuurder ranselt vader af voor ogen van 11-jarig zoontje, ‘omdat hij te traag reed in zone 30’

Een 48-jarige man uit Ichtegem eist van een agressieve bestuurder uit Torhout 2.214 euro na zinloos geweld. Omdat hij ‘in de zone 30 te traag reed’, werd C.D. op straat voor de ogen van zijn 11-jarige zoontje in elkaar geslagen. “Mijn kind heeft er weken nachtmerries van gehad en durfde niet alleen naar school”, sprak de vader. Opvallend: de verdediging ziet ook schuld bij het slachtoffer: “Hij is onvoorzichtig geweest door uit te stappen”.

 1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”
 2. Stijging van aantal besmettingen in Torhout op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Torhout op zondag 18 oktober

  In Torhout zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 10. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 63 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Torhout komt dat getal nu op 308 te liggen. Torhout heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is