De politie Kouter stelde verschillende PV’s op voor de diverse verkeersinbreuken.
Volledig scherm
De politie Kouter stelde verschillende PV’s op voor de diverse verkeersinbreuken. © JHM

Bestuurder met voorlopig rijbewijs betrapt op zowat alle mogelijke verkeersinbreuken

In de Noordlaan in Torhout is vrijdagnacht een 21-jarige bestuurder betrapt op zowat alle verkeersinbreuken die hij op dat moment kon maken. Een politiepatrouille controleerde hem rond 3.15 uur, toen hij met hoge snelheid voorbij zoefde. 

 1. Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Zeven dodelijke slachtoffers in september. 47 procent van de West-Vlaamse scholieren is niet in orde met de fietsverlichting. “Maak een fietshelm verplicht”, zei de gouverneur van de kustprovincie zaterdag nog. De komende dagen en weken werken wij in West-Vlaanderen verder op de problematiek. In het fietsdossier West-Vlaanderen brengen we getuigenissen en hebben we ook aandacht voor de situatie in uw gemeente. Woont u langs een steenweg waar het fietspad dringend aan vervanging toe is? Vraagt u zich al jaren af waarom die levensgevaarlijke fietsoversteek in uw stad nog altijd niet aangepast is? Onze journalisten stellen de komende weken de vragen ook aan de beleidmakers in uw stad of gemeente.
 2. De coronacijfers in Torhout van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Torhout van zondag 11 oktober

  In Torhout zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 28 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Torhout op 137 te liggen. Omdat Torhout meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Lichterveldenaar Roger Annys (77) krijgt Martin Heylen 20 jaar later opnieuw over de vloer: “Toch even geschrokken toen hij plots aan de deur stond”
  Lichtervelde

  Lichtervel­de­naar Roger Annys (77) krijgt Martin Heylen 20 jaar later opnieuw over de vloer: “Toch even geschrok­ken toen hij plots aan de deur stond”

  In ‘Zelfde deur’, 20 jaar later’ is vanavond te zien hoe reportagemaker Martin Heylen twintig jaar na datum opnieuw aanbelt bij Lichterveldenaar Roger Annys. Roger (77) woont ondertussen in een appartement in de Statiestraat met zijn 20 jaar jongere vrouw Martine en haar moeder, maar is net als twintig jaar geleden nog steeds bezeten door voetbal.
 2. Schooldirecteur Marc Slosse blijft meer dan 3 jaar na dood Yamen (6) aan schoolpoort ijveren voor betere infrastructuur: “Beeld blijft voor altijd op netvlies gebrand”
  PREMIUM
  Brugge

  Schooldi­rec­teur Marc Slosse blijft meer dan 3 jaar na dood Yamen (6) aan school­poort ijveren voor betere infrastruc­tuur: “Beeld blijft voor altijd op netvlies gebrand”

  Begin 2017 beleefde Marc Slosse zijn zwartste dag als directeur van het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. Een 6-jarig jongetje belandde er vlak voor de schoolpoort met zijn fiets onder een vrachtwagen. Yamen stierf even later in het ziekenhuis. De school en bij uitbreiding heel Brugge bleef in shock achter. Het ongeval doet denken aan de omstandigheden waarin vorige maand Kato (12) om het leven kwam in Zwevegem. “Mijn eerste reflex was: toch niet weer een kind dat op weg is naar school. Dat kan niet waar zijn. Maar dat was het helaas wel”, zegt Marc, die sinds het ongeval harder dan ooit werkt aan een veiligere schoolomgeving. De andere afleveringen in het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.