De bestuurder legde een positieve ademtest af. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De bestuurder legde een positieve ademtest af. (illustratiebeeld) © Kristien Bollen

Bestelwagen rijdt in midden van de weg: bestuurder blijkt onder invloed

Torhout/OostkampIn de Elisabethlaan in Torhout is een bestuurder dinsdagnacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Manon Beernaert verzamelde deze zomer drie Vlaamse en twee Belgische titels: “Alle werpnummers zo lang mogelijk blijven combineren”
  Atletiek

  Manon Beernaert verzamelde deze zomer drie Vlaamse en twee Belgische titels: “Alle werpnum­mers zo lang mogelijk blijven combineren”

  Het zomerseizoen loopt stilaan op zijn einde en de laatste nationale schildjes werden de afgelopen weken uitgedeeld. Bij de jeugd presteerden de West-Vlaamse jongens en meisjes prima, maar één atlete stak er toch wel behoorlijk bovenuit. Manon Beernaert (15) verzamelde deze zomer bij de cadetten meisjes maar liefst drie Vlaamse en twee Belgische titels en dat in verscheidene werpnummers. Daarnaast verbeterde ze ook het Belgisch record hamerslingeren en het West-Vlaams record kogelstoten. “Het plezier in de sport blijft het belangrijkste”, klinkt het.