Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Peter Vanderveken

Alcohol zorgt voor tal van calamiteiten in Torhout: ongevalletjes, dronken mensen die op straat slapen, ...

TorhoutIn Torhout liep het afgelopen weekend meerdere keren stevig uit de hand met alcohol als boosdoener. Er gebeurden tal van ongevalletjes en kleine incidenten die te wijten waren aan dronkenschap. De politie had behoorlijk wat werk. Een overzicht van de opvallendste feiten. 

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Vroedvrouw Delphine vormt webshop om in echte winkel: “Bij Baby’phine kun je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”
  PREMIUM
  Roeselare/Torhout

  Vroedvrouw Delphine vormt webshop om in echte winkel: “Bij Baby’phine kun je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”

  Delphine Platteeuw (29) opent binnenkort in de Roeselaarse Delaerestraat de deuren van Baby’phine, een kinderwinkel voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De mama van twee, die ook zelfstandig vroedvrouw is, opende in 2018 een webshop met Spaanse en Portugese kindermode. “Na een experiment met een pop-upwinkel is het nu tijd om een stap verder te gaan”, zegt ze.
 3. CD&V-burgemeesters behouden vertrouwen in engagement Jambon nadat die Ventilus bovengronds “het meest realistische” scenario noemt
  Izegem / Lichtervelde / Ardooie / Ledegem

  CD&V-burgemees­ters behouden vertrouwen in engagement Jambon nadat die Ventilus boven­gronds “het meest realisti­sche” scenario noemt

  Het debacle tussen CD&V en de andere meerderheidspartijen binnen de Vlaamse regering over de kinderbijslag is nog niet goed en wel verteerd of er dient zich met Ventilus al een andere potentiële splijtzwam aan. In een interview met De Tijd zegt minister-president Jambon nu al dat een bovengrondse optie hem het meest realistisch lijkt. De CD&V-burgemeesters uit onze streek zijn daar alvast niet van de wijs door te brengen.
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.