Samuel C. viel zijn voormalige schoonvader aan in zijn woning in de Klaproosstraat in Torhout
Volledig scherm
PREMIUM
Samuel C. viel zijn voormalige schoonvader aan in zijn woning in de Klaproosstraat in Torhout © rv/Bart Huysentruyt

Acht jaar cel voor dolleman die ex-schoonvader (53) halfdood mept met baseballknuppel: “Ik voel me als iemand die vermoord werd, maar het nog kan navertellen”

Torhout/ArdooieHij drong de woning binnen, riep meermaals ‘ik ga je vermoorden’ en sloeg zijn ex-schoonvader halfdood met een baseballknuppel. Mike Verhaeghe (53) uit Torhout overleefde de aanval als bij wonder en kwam maandagochtend het vonnis voor zijn voormalige schoonzoon (28) uit Ardooie aanhoren in de rechtbank. Acht jaar effectieve gevangenisstraf, sprak de rechter uit. “Of ik hier blij mee ben? In deze zaak zijn er alleen verliezers”, vertelt het slachtoffer, dat nog steeds verregaande gevolgen ondervindt van de moordpoging.

  1. Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

    Diverse inbreuken tijdens actie ‘Weekend Zonder Alcohol’

    De politiezone Kouter heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ en voerde ook op het grondgebied van Torhout controles uit. Op de Rijksweg in Torhout werden zestien autobestuurders aan de kant gezet voor een ademtest. Daarvan blies één iemand ‘alarm’. Die bestuurder speelde zijn rijbewijs kwijt voor drie uren. Daarnaast werden er echter ook diverse andere inbreuken vastgesteld. Zo waren er twee onmiddellijke inningen voor inhalen over een doorlopende witte streep en twee pv’s van waarschuwing voor inbreuken op het rijbewijs en de verzekering.