Herdenking één jaar na duikongeval Kurt Huberecht en Nathalie Fiers te Torhout.
Volledig scherm
Herdenking één jaar na duikongeval Kurt Huberecht en Nathalie Fiers te Torhout. © Benny Proot

200 vrienden en familie herdenken vermiste duiker: “Hopelijk zit je nu op een tropisch eiland”

Aan zijn woonst in Torhout hebben 200 vrienden en familie dinsdag een herdenking georganiseerd voor de vermiste en verongelukte duiker Kurt Huberecht. Met muziek, getuigenissen en 200 witte ballonnen werd een boodschap van hoop uitgedrukt.

 1. AZ Delta overstijgt met 158 coronapatiënten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijdelijk”
  PREMIUM
  Roeselare

  AZ Delta overstijgt met 158 coronapa­tiën­ten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijde­lijk”

  AZ Delta telt nu al 158 besmette coronapatiënten. Het is duidelijk dat de tweede golf er een grotere impact heeft dan de eerste. Het ziekenhuis stelt alle niet-levensnoodzakelijke operaties uit. Daar vallen ook kankeroperaties onder, hoe vreemd dat ook klinkt. “Ik heb daar vannacht echt wakker van gelegen”, zegt arts Karin Decaestecker van de crisiscel bij het AZ Delta.
 2. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'