Cyriel Lambrix heeft ondertussen 113 assisenzaken op zijn palmares staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Cyriel Lambrix heeft ondertussen 113 assisenzaken op zijn palmares staan. © Karolien Coenen

Zittingsdeurwaarder Cyriel Lambrix schrijft over 25 jaar ophefmakende zaken: “Zelfs de grootste seriemoordenaar blijft een mens, maar Ronald Janssen heb ik geen letter meer gegund”

“Dames en heren, het hof.” Ontelbare keren heeft zittingsdeurwaarder Cyriel Lambrix (80) die zin de voorbije jaren al uitgesproken, net voordat hij de voorzitter en de twee assessoren de Tongerse assisenzaal binnenleidde. Nadien volgde hij nauwgezet het draaiboek dat hij al jaren uit het hoofd kent. Ook in grote mediaprocessen, zoals de parachutemoord of de zaken rond seriemoordenaars Ronald Janssen of Renaud Hardy, stond hij alle partijen vanop de eerste rij bij. Het leverde hem na elk proces steevast een uitgebreid dankwoord op. En tal van straffe anekdotes. 

1 reactie

 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Ondanks dat staat god bovenaan.Dan bent u waarschijnlijk nog een van de weinig serieuze mensen binnen het gerecht om maar te zwijgen over die magistraten en corrupte advocaten hier in dit onland.
 1. Nova Marring hoopt dat LVL start met winst: “Een punt vieren we met een vuistje in de lucht”
  Vrouwenvolleybal Liga A

  Nova Marring hoopt dat LVL start met winst: “Een punt vieren we met een vuistje in de lucht”

  Zaterdagavond worden de truitjes van de LVL-speelsters eindelijk getoond tijdens een officiële wedstrijd. Met een coronavertraging van drie maanden begint het seizoen voor de troepen van trainer Julien Van de Vyver met een bekerwedstrijd in Oudegem. Nieuwkomer Nova Marring is alvast klaar om er stevig tegenaan te gaan. “We hebben hard getraind, het is tijd om dat ook te tonen. Achterstand op de ploegen die wel al speelden? Zou kunnen, maar we hebben energie genoeg om die snel in te halen”, zegt de hoekspeelster.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"