De eerste stokken van de opleidingswijngaard worden op een perceel van de school in de leemgrond geplant. In totaal worden 1.200 stokken geplant, op termijn goed voor meer dan 300 flessen wijn.
Volledig scherm
De eerste stokken van de opleidingswijngaard worden op een perceel van de school in de leemgrond geplant. In totaal worden 1.200 stokken geplant, op termijn goed voor meer dan 300 flessen wijn. © Mine Dalemans

Wijnboer worden? Limburgse school legt veld met 280 stokken aan: “Leerlingen leren alles over onderhoud en snoeien van ranken”

Het Provinciaal Instituut Bio-Technisch Onderwijs (PIBO) in Tongeren start met een eigen wijngaard. Maandag hebben leerlingen op een perceel van een 0,5 hectare de eerste 280 wijnstokken geplant. “Het doel? We leiden er jongeren op in het planten, snoeien en onderhouden van wijnranken en het oogsten van de druiven”, vertelt Koen Martens (48), leraar fruitteelt. 

0 reacties

 1. Serviceclub organiseert takeaway voor goede doelen: “Proeven van drie sterrenrestaurants in één menu”
  Bilzen/Tongeren

  Service­club organi­seert takeaway voor goede doelen: “Proeven van drie sterrenres­tau­rants in één menu”

  De coronacrisis gooit roet in het eten van Mossel One, een jaarlijks event op de Grote Markt van Tongeren waar traditiegewijs de eerste Zeeuwse mosselen van het land worden geserveerd. Serviceclub Fifty-One Haspengouw heeft in de plaats daarvan drie sterrenchefs kunnen overtuigen om een menu klaar te maken onder de noemer ‘Mixing the stars’. De opbrengst van de alternatieve actie gaat naar de Tongerse jeugdverenigingen en het Bilzense Klavertje 3, een school voor buitengewoon onderwijs.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug