Er wordt de komende maanden gewerkt op en onder de Bilzesteenweg in Tongeren.
Volledig scherm
Er wordt de komende maanden gewerkt op en onder de Bilzesteenweg in Tongeren. © Google Maps

Werken voor fietstunnel onder Bilzersteenweg starten binnenkort: omleiding en eenrichtingsverkeer

TongerenIn 2022 bouwt het Agentschap Wegen en Verkeer een fietstunnel onder de Bilzersteenweg in Tongeren voor een veiligere fietsverbinding richting het station. De voorbereidende werken voor de tunnel starten op 25 oktober. Vanaf dan wordt verkeer dat vanuit Bilzen naar Tongeren-centrum gaat omgeleid en geldt er eenrichtingsverkeer vanuit Tongeren-centrum.

 1. Vanuit je persoonlijke ‘kijkhut’, vanop een mijnterril of in de Lijnbus: vijf respectvolle manieren om wolven te spotten
  PREMIUM
  Limburg

  Vanuit je persoonlij­ke ‘kijkhut’, vanop een mijnterril of in de Lijnbus: vijf respectvol­le manieren om wolven te spotten

  Met een roedel van negen wolven in Limburg is de kans steeds groter dat mensen ze met eigen ogen te zien krijgen. Maar bijna altijd gaat het om puur toeval als iemand op weg is naar het werk en zo’n dier de weg plots oversteekt. Toch zijn er creatieve manieren om ‘actief’ wolven te spotten zonder risico’s te nemen of de dieren te verstoren.
 2. Bende rond Maasmechelse dertiger riskeert tot 7 jaar cel voor 10 cannabisplantages: “ze maakten dankbaar gebruik van de grensregio”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Bende rond Maasmechel­se dertiger riskeert tot 7 jaar cel voor 10 cannabis­plan­ta­ges: “ze maakten dankbaar gebruik van de grensregio”

  De 17 leden van de bende rond Maasmechelaar S.B. (36) en zijn jongere broer S.K. riskeren tot zeven jaar cel voor grootschalige productie en handel in cannabis. De tien plantages, die verspreid over Belgisch en Nederlands Limburg werden aangetroffen, leverden volgens de aanklager ruim 300.000 euro op. “Ze deden er alles aan om onder de radar te blijven.”
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.