Dat de man de potentieel dodelijke steken overleefde, was volgens de aanklager een onwaarschijnlijk toeval.
Volledig scherm
Dat de man de potentieel dodelijke steken overleefde, was volgens de aanklager een onwaarschijnlijk toeval. © LSI

Vrouw steekt vijftiger drie keer met keukenmes, maar krijgt straf met uitstel: “Niet de intentie om te doden”

De 29-jarige vrouw uit As die begin dit jaar een 58-jarige man uit Turnhout neerstak in haar appartement is door de Tongerse strafrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden met uitstel. Aan haar slachtoffer, die op eigen kracht nog probeerde het ziekenhuis te bereiken maar in de gracht belandde, moet ze een provisionele schadevergoeding van 3.000 euro betalen. Een deskundige moet de uiteindelijke schade bij de vijftiger vaststellen.

0 reacties

 1. Noura (33) verwent Hasselaar met plantaardige lunch en zoetigheden bij ‘In ‘t Grün’: “Een droom die eindelijk uitkomt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Noura (33) verwent Hasselaar met plantaardi­ge lunch en zoetighe­den bij ‘In ‘t Grün’: “Een droom die eindelijk uitkomt”

  Alle horeca-uitbaters mogen eindelijk weer doen wat ze het liefste doen, en daarbovenop krijgt Hasselt er nog een splinternieuwe zaak bij. In de Ridderstraat opent de Zonhovense Noura Khenfi (33) ‘In ‘t Grün’, waar ze voortaan Hasselaar én passant met haar plantaardige bak- en kookkunsten in de watten legt. “Een plek waar je kan genieten van lokale thee of koffie, verse lunch en gebak, maar waar vooral iedereen welkom is”, aldus Noura.
 2. Chroom-, nikkel- en mangaanconcentraties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezigheid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruitgang”
  PREMIUM
  Genk/Zutendaal

  Chroom-, nikkel- en mangaancon­cen­tra­ties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezig­heid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruit­gang”

  Genk meet nog altijd de grootste concentraties aan chroom, nikkel en mangaan in de omgevingslucht. Dat blijkt uit meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VVM) in het jaar 2020. Al is er ook een positieve evolutie: de chroomconcentraties voor de eerste maanden van 2021 zijn lager dan in diezelfde periode vorig jaar. “In de zestien jaar dat het dossier loopt, hebben we al heel wat stappen gezet. We blijven dan ook intens samenwerken met de industrie”, reageert burgemeester Wim Dries (CD&V).