Sinds de vrouwen bij de voetbalploeg betrokken zijn, zit de sfeer er beter in dan ooit.
Volledig scherm
Sinds de vrouwen bij de voetbalploeg betrokken zijn, zit de sfeer er beter in dan ooit. © RV

Voetbalploeg ’s Herenelderen introduceert voetbalvrouwen officieel met closet sale: “Sinds wij bij de ploeg betrokken zijn is er opnieuw sfeer”

TongerenEnkele jaren geleden kwam er nog nauwelijks volk naar de wedstrijden van de Tongerse voetbalploeg ‘s Herenelderen kijken. Tot de vrouwen van de voetballers in het spel kwamen: “Er is sfeer, mensen komen naar de kantine en naar de voetbalmatch kijken. Allemaal door onze positieve, vrouwelijke invloed", klinkt het. Om de vrouwen officieel welkom te heten bij de ploeg, organiseren ze binnenkort een closet sale.

 1. Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar: “Nog eens de zee zien of een laatste douche pakken, het zijn kleine dingen die doodzieke mensen graag nog willen doen”
  PREMIUM
  Tongeren/Beringen

  Wens Ambulance­zorg bestaat vijf jaar: “Nog eens de zee zien of een laatste douche pakken, het zijn kleine dingen die doodzieke mensen graag nog willen doen”

  De Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar en daarom werd voorzitter Leighton Hoovelts zaterdagavond getrakteerd op een verrassingsfeestje. Het ideale moment om eens stil te staan bij alle laatste wensen die hij met zijn vzw uit Tongeren de laatste jaren nog deed uitkomen. “Je weet dan al dat je die mensen zal moeten afgeven, daarom is het soms ook bijzonder intens", vertelt hij.
 2. Govert (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LGBTQI+-gemeenschap, dan ben ik daar heel fier op”
  PREMIUM
  Tongeren

  Govert (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LG­BTQI+-gemeen­schap, dan ben ik daar heel fier op”

  Vanaf 8 december kan het grote publiek gaan kijken naar de langverwachte bioscoopfilm van W817. Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Govert Deploige (48), een geboren Tongenaar. Hij speelt de iconische rol van Steve, waarmee hij rond de eeuwwisseling in de prijzen viel. Waar hij toen een jonge twintiger speelde, is hij nu een rijpe veertiger. “Toch was het geen lange zoektocht om de Steve in mezelf terug te vinden", glimlacht de acteur. “Het personage is een deeltje van mezelf geworden.”