Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Photo News

Vier coronapatiënten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius

 1. 2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoeraizwaard
  Sint-Truiden

  2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoerai­zwaard

  Een 63-jarige man uit Sint-Truiden is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar nadat hij op 17 juli 2018 slagen uitdeelde met een borstelsteel en een houten samoeraizwaard. Dat laatste ‘wapen’ sneuvelde bij de feiten. Het slachtoffer kon meer dan vier maanden niet gaan werken ten gevolge van zijn verwondingen. De zestiger werd in het verleden meermaals correctioneel veroordeeld en moet ook een boete betalen van 2.000 euro. Het samoeraizwaard wordt verbeurdverklaard.
 2. Tot twaalf jaar cel gevorderd voor Belgisch-Nederlandse bende die synthetische drugs produceert en verkoopt: “Ze moeten enorm veel winst gemaakt hebben”
  PREMIUM
  Lanaken

  Tot twaalf jaar cel gevorderd voor Bel­gisch-Nederland­se bende die syntheti­sche drugs produceert en verkoopt: “Ze moeten enorm veel winst gemaakt hebben”

  Voor de strafrechtbank in Tongeren heeft de aanklager 12 jaar cel gevorderd voor de leider van een Belgisch-Nederlandse bende van in totaal twaalf kompanen. Ze produceerden ‘op grote schaal’ synthetische drugs in hun labo in Maastricht en wilden ook een professionele wietplantage opzetten in Lanaken. Maar door een brand in het drugslab werd de organisatie opgerold. “Ze moeten voordien enorme winsten hebben gemaakt.”
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit