PDW
Volledig scherm
PDW © Mine Dalemans

VIDEO. Patrick Dewael brengt stem uit in Tongeren: “Laat ons hopen dat de peilingen ernaast zijn”

De liberale kopman voor de Limburgse Kamerlijst Patrick Dewael bracht om halftien vanmorgen zijn stem uit in de Tongerse Freinetschool De Mijlpaal in Tongeren.

 1. Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedelbreuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”
  Maaseik

  Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedel­breuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”

  Een 38-jarige man uit Maaseik is veroordeeld tot twee jaar cel, deels met uitstel, voor zwaar partnergeweld. Op 9 juli 2017 sloeg de dertiger zijn echtgenote zo hard met een aluminium spuitbus op het hoofd dat het slachtoffer er een schedelbreuk en een scheurwonde aan het oor aan overhield. “Het was een uit de hand gelopen ruzie, maar ze blijft mijn grote liefde”, bekende L.B. Hij verloor alle controle nadat zijn vrouw hem had toegeroepen dat hij geen echte man was. Maar het was geen poging doodslag, oordeelde de strafrechter, waardoor L.B. drie jaar minder cel kreeg dan de gevorderde straf.
 2. Stevige factuur voor dertiger die stapel afval verbrandde: brandweer dacht aan bedrijfsbrand en rukte massaal uit
  Bilzen

  Stevige factuur voor dertiger die stapel afval verbrandde: brandweer dacht aan bedrijfs­brand en rukte massaal uit

  Een dertiger uit Bilzen wilde op 21 januari zijn boerderij opruimen. Al het afval – golfplaten en een microgolfoven incluis – stapelde hij op en stak hij in brand. Maar de vlammen laaiden zo hoog op dat de brandweer dacht aan een bedrijfsbrand en vol alarm sloeg. Resultaat: een factuur van 1.700 euro, mogelijk nog gevolgd door een stevige boete van de strafrechter. “Ik ben hier erg van geschrokken.”