SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek
Volledig scherm
SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek © De redactie

Uitgesteld proces moord op Silvio Aquino in mei voor hof van assisen in Tongeren

Tongeren/OpglabbeekHet assisenproces rond de moord op Silvio Aquino, dat in september 2021 behandeld zou worden voor het hof van assisen in Tongeren maar ‘last minute’ uitgesteld werd omdat een vijfde verdachte in het buitenland werd opgepakt, zal op 6 mei volgend jaar van start gaan. Silvio Aquino werd op 27 augustus 2015 aan het industrieterrein in Opglabbeek klemgereden door twee voertuigen en doodgeschoten. Vermeende opdrachtgever Martino T. en vier vermoedelijke uitvoerders staan terecht.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Yannick Glorieux (Red Wolves): “Knappe zege tegen Kosovo en door winst van Griekenland in Turkije zijn we geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het WK in 2023"
  handbal

  Yannick Glorieux (Red Wolves): “Knappe zege tegen Kosovo en door winst van Grieken­land in Turkije zijn we geplaatst voor de tweede kwalifica­tie­ron­de van het WK in 2023"

  De Belgische handbalmannen hebben gedaan wat moest door verdiend met 33-29 Kosovo te verslaan. De Red Wolves hielden zo de WK-hoop levend. Alle hoop was gevestigd op de ongeslagen leider Griekenland die op zondagmiddag geen nederlaag mocht oplopen in Turkije. De Grieken deden hun plicht en wonnen met 21-28 bij rivaal Turkije. De Red Wolves zijn geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het WK in 2023.