Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © ANP

Twintigtal bijzitters die niet of te laat opdaagden voor verkiezingen 2018 veroordeeld voor de strafrechtbank: rekening van 700 euro

Een twintigtal kiesplichtigen die opgeroepen werden als bijzitter of plaatsvervangend bijzitter van een tel- of stembureau in onder meer Genk, Maasmechelen, Heers en Borgloon, zijn veroordeeld tot een boete van 400 euro. Samen met de bijkomende kosten die gepaard gaan met een veroordeling voor de strafrechtbank, loopt de rekening op tot 700 euro.

 1. Daling van aantal besmettingen in Tongeren op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Tongeren op maandag 19 oktober

  In Tongeren zijn er op één dag 11 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 12. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 66 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tongeren op 212 te liggen. Omdat Tongeren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Vervoerregio Limburg vraagt mening van burgers over mobiliteitsuitdagingen

  Vervoerre­gio Limburg vraagt mening van burgers over mobili­teits­uit­da­gin­gen

  Vervoerregio Limburg organiseert vanaf vandaag een burgerbevraging onder de inwoners van de provincie omtrent de Limburgse mobiliteit. “We roepen iedereen op om input te geven. Met jullie ideeën wordt een toekomstscenario voor de vervoerregio opgemaakt waarmee we de belangrijkste mobiliteitsuitdagingen aanpakken”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
 3. Seizoen gaat nog niet van start voor Lore Gillis en LVL: “Goesting is groot, teleurstelling ook”

  Seizoen gaat nog niet van start voor Lore Gillis en LVL: “Goesting is groot, teleurstel­ling ook”

  Lore Gillis (Ladies Volley Limburg) zal nog even geduld moeten hebben voor ze haar eerste competitiematch van het seizoen kan afwerken. De thuiswedstrijd van komend weekend tegen Charleroi gaat niet door waardoor de topper tegen Asterix op Allerzielen de opener lijkt te worden. “Hopelijk lukt dat, want de goesting om er aan te beginnen is heel groot. Net als de teleurstelling dat wij nog moeten wachten”, vertelt Gillis.