De plofkraak richtte heel wat schade aan aan het kantoor van bpost in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De plofkraak richtte heel wat schade aan aan het kantoor van bpost in Tongeren. © BELGA

Twintiger riskeert zeven jaar cel voor plofkraak op bpost-kantoor in Tongeren: “Dit is de eerste en de laatste keer geweest”

TongerenOp 29 juni vorig jaar pleegden vier daders een plofkraak in het kantoor van bpost aan de Wijkstraat in Tongeren. Een van hen, een twintiger uit Utrecht, kon later aan de hand van een bloedspoor op de deurstijl  geïdentificeerd worden en riskeert nu zeven jaar cel. Hij bekende voor de strafrechter dat hij de explosieven tot ontploffing bracht en dat hij een deel van de buit van 35.000 euro opstreek. “Hij is dom geweest, was onervaren en heeft daardoor een grote fout gemaakt.”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Hasseltse winkeliers hangen affiches “tegen discriminatie” in coronatijden, burgemeester Vandeput reageert kordaat: “Duidelijke actie van antivaxers”
  Hasselt

  Hasseltse winkeliers hangen affiches “tegen discrimina­tie” in coronatij­den, burgemees­ter Vandeput reageert kordaat: “Duidelijke actie van antivaxers”

  Verschillende Hasseltse winkeliers hangen sinds maandag affiches op waarmee ze het standpunt verdedigen dat ze “niet aan discriminatie zullen doen”, ongeacht of hun klant al dan niet gevaccineerd is. De affiches werden verspreid door twee (onbekende) mannen, met toestemming van de handelaars. Stad Hasselt doet echter afstand van de actie. “Dit is een duidelijk initiatief van antivaxers”, reageert burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Dertiger riskeert drie jaar cel omdat hij partner jarenlang misbruikte: “Bond haar vast en filmde alles”
  PREMIUM

  Dertiger riskeert drie jaar cel omdat hij partner jarenlang misbruikte: “Bond haar vast en filmde alles”

  Een 34-jarige man riskeert drie jaar cel omdat hij zijn partner, een vrouw uit Maasmechelen, jarenlang zou hebben misbruikt en verkracht. Op zijn gsm stonden talrijke filmpjes en foto’s van de ‘gedwongen’ seksuele handelingen die het slachtoffer, meestal buiten bewustzijn, onderging. “Wij hadden afgesproken dat alles kon,” getuigde de dertiger zelf voor de strafrechtbank.
 2. Woonproject Bivelenhof start volgende fase versneld op wegens groot succes
  Bilzen

  Woonpro­ject Bivelenhof start volgende fase versneld op wegens groot succes

  In 2012 schetsten ontwikkelaars Vestio, Matexi en Wage de eerste plannen voor de nieuwe woonwijk Bilzen Bivelenhof. Vandaag, net geen 10 jaar later, werden de eerste woningen opgeleverd en trok meteen de eerste bewoner in haar nieuwe thuis in. “Een groot succes, want de 21 bouwgronden en meer dan 80 procent van de woningen uit fase één hebben intussen al een eigenaar”, zo klinkt het. De realisatie van de tweede fase zal daarom versneld opgestart worden.