De twintiger gaf voor de strafrechtbank in Tongeren toe dat de slag met de krik een 'heel domme fout' was.
Volledig scherm
PREMIUM
De twintiger gaf voor de strafrechtbank in Tongeren toe dat de slag met de krik een 'heel domme fout' was. © Mine Dalemans

Twintiger riskeert twee jaar cel na banale caféruzie die eindigt met hersenbloeding voor slachtoffer na slag met krik: “heel domme fout geweest”

TongerenEen 27-jarige man uit Diepenbeek riskeert een celstraf van 2 jaar nadat een banale caféruzie in januari 2020 fout afliep. De twintiger incasseerde eerst een vuistslag van een andere cafébezoeker en voelde zich aan zijn wagen opnieuw bedreigd. Hij haalde een krik uit de koffer en sloeg zijn achtervolger op het hoofd. “Maar het was nooit mijn bedoeling om hem zo te raken,” benadrukte de Diepenbekenaar voor de strafrechtbank in Tongeren. Het slachtoffer hield een hersenbloeding over aan de uithaal.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehonderd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootouders, maar dan....?”
  PREMIUM
  Limburg

  Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehon­derd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootou­ders, maar dan....?”

  De acht Limburgse crèches van Vzw Rheia en vzw Hera sluiten definitief de deuren. Dat laat de crisismanager weten in een mail aan alle ouders. Meer dan 200 kinderen moeten zo definitief op zoek naar een alternatief. Vanavond bij de crisisvergadering krijgt iedereen uitleg over wat de mogelijke alternatieven zijn. “De vzw mag hier niet zomaar mee wegkomen", vindt Kim Schuurmans, één van de vele bezorgde mama’s.