De rechtbank in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Tongeren. © BELGA

Tot 20 maanden cel voor inbrekers die kluis stelen in Tongers bedrijf: “We zijn kleine dieven en rijden op goed geluk”

Tongeren/RiemstDrie twintigers kijken elk op tegen een celstraf tot 20 maanden omdat ze op 2 maart samen op dievenpad trokken. Ze stalen een kluis vol geld in een Tongers bedrijf en probeerden ook hun slag te slaan in een woning in Riemst. “We maken geen grote plannen”, verklaarde N. (20) aan de politie.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. OVERZICHT. Hasselt wordt vanaf de zomer 2022 een woonerf. Zo rij je in de stad het vlotst rond
  PREMIUM
  Hasselt

  OVERZICHT. Hasselt wordt vanaf de zomer 2022 een woonerf. Zo rij je in de stad het vlotst rond

  Het Hasseltse stadsbestuur heeft nog maar net een nieuw parkeerbeleid ingevoerd en pakt alweer uit met een grootse verandering. Tegen de zomer van 2022 wordt Hasselt opgesplitst in vier zones, en verandert de volledige binnenstad naar een woonerf met een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur voor iedereen. De stad wil daarmee komaf maken met de huidige ‘bumper-aan-bumper’-mentaliteit, en meer plaats geven aan voetgangers, fietsers, groen en terrasjes. Een overzicht van wat er binnenkort verandert.