'Second Serve' geeft sportkledij- en schoenen aan kwetsbare jongeren.
Volledig scherm
'Second Serve' geeft sportkledij- en schoenen aan kwetsbare jongeren. © Stad Tongeren

Tongerse webwinkel met gratis sportkledij voor kwetsbare jongeren wint Publica Award

TongerenEBP reikt voor de vijfde keer de Publica Awards uit. ‘Second Serve’, de Tongerse webwinkel met gratis sportkleding en sportschoenen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, is de winnaar in de categorie ‘Corporate Responsability’, dat projecten bekroond die zorg dragen voor het milieu of iets terug willen doen voor de samenleving. “Een hele eer, dus.”

 1. Internering voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakappartement: “Hij vond dat heel Sint-Truiden hem uitdaagde”
  Sint-Truiden

  Interne­ring voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakapparte­ment: “Hij vond dat heel Sint-Trui­den hem uitdaagde”

  Een 61-jarige man uit Sint-Truiden wordt geïnterneerd nadat hij op 30 juni 2020 brand stichtte in een dakappartement in de Abdijstraat te Sint-Truiden. 25 bewoners moesten toen worden geëvacueerd en een aantal onder hen raakten bovendien gewond. De man bleek rond te lopen met heel wat waanideeën. Zo had hij het gevoel dat heel Sint-Truiden hem liever kwijt dan rijk was.
 2. Dieven van waardevol muziekmateriaal verschijnen voor de rechter: “Geld nodig om drugsverslaving te kunnen bekostigen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Dieven van waardevol muziekmate­ri­aal verschij­nen voor de rechter: “Geld nodig om drugsver­sla­ving te kunnen bekostigen”

  De radeloosheid bij Anton Valcke (23) was midden november groot. De laatstejaarsstudent Drums aan PXL-Music werd het slachtoffer van een zware diefstal. Onbekenden gingen er met ongeveer 3.000 euro aan muziekmateriaal vandoor. De politie kon de daders echter inrekenen. Maandagvoormiddag verschenen ze voor de Hasseltse rechtbank. Een sluimerend drugsprobleem bleek de oorzaak voor het kwaad te zijn.
 3. Laura Overwater (LVL) na nieuwe nederlaag in Oudegem: “We missen nog wedstrijdritme”
  Vrouwenvolleybal Liga A

  Laura Overwater (LVL) na nieuwe nederlaag in Oudegem: “We missen nog wedstrijd­rit­me”

  Een week na de bekernederlaag in Oudegem, is LVL er niet in geslaagd om tijdens het competitiedebuut wel de volle buit te pakken in Oost-Vlaanderen. De Limburgse vrouwen begonnen nochtans goed aan de match, maar vanaf de tweede set nam de thuisploeg makkelijk over. “We missen duidelijk nog wedstrijdritme. Dat was een week geleden het geval en zeven dagen later kan je eigenlijk geen ander scenario verwachten”, zegt Laura Overwater.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt