Leerlingen van basisschool 't Atheneeke planten bomen voor het MiniWoud.
Volledig scherm
Leerlingen van basisschool 't Atheneeke planten bomen voor het MiniWoud. © Stad Tongeren

Tongerse leerlingen leggen MiniWoud aan met inheemse bomen

TongerenDe oudste leerlingen van basisschool ‘t Atheneeke trokken vandaag hun laarzen aan om bomen te planten. In samenwerking met BOS+ en stad Tongeren leggen ze een MiniWoud aan met inheemse bomen en struiken op de oevers van de Jeker.

 1. Nieuwe pmd-zakken blijven schaars in Limburg: “In heel Maasmechelen niks meer te vinden”
  PREMIUM
  Limburg

  Nieuwe pmd-zak­ken blijven schaars in Limburg: “In heel Maasmeche­len niks meer te vinden”

  De nieuwste pmd-zakken met wit lint die sinds januari moeten gebruikt worden, zijn bijzonder schaars. In Maasmechelen kreeg de gemeente vandaag alleen al 50 telefoons met vragen van burgers, en in de supermarkt is amper een rol te vinden. “We roepen de mensen op om geen rollen te hamsteren", klinkt het bij Limburg.net. Wie met oude zakken zit, mag die wel nog gebruiken tot en met eind maart om ze naar het containerpark te brengen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.