70 Oekraïners kregen vandaag een cursus solliciteren op de jobdag in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
70 Oekraïners kregen vandaag een cursus solliciteren op de jobdag in Tongeren. © LDBH

Tongerse jobdag voor Oekraïners blijkt groot succes: “Van 96 werkgerechtigden zijn er 70 gekomen om werk te zoeken”

TongerenEen groep van 70 Oekraïners nam vanmiddag deel aan de jobdag in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Ze kregen er een snelcursus solliciteren en mochten nadien kennismaken met enkele interimkantoren die hen zo snel mogelijk aan een job willen helpen. “Zo veel motivatie heb ik alleszins al lang niet meer gezien bij werkzoekenden”, klinkt het.

  1. Kunstenaar Jan Latinne (85) troost ouders die kindje verloren met kleurrijk beschilderde sterren: “Fysieke erkenning die omgeving ons niet durfde geven”

    Kunstenaar Jan Latinne (85) troost ouders die kindje verloren met kleurrijk beschilder­de sterren: “Fysieke erkenning die omgeving ons niet durfde geven”

    Waarmee kan je ouders die een kindje verloren troosten, als woorden tekortschieten? De Limburgse kunstenaar Jan Latinne (85) bedacht daar een antwoord op met kleurrijk beschilderde sterren. De eerste ster mochten Sandra Evens (31) en haar man Joris (32) uit Bocholt vrijdagmiddag in ontvangst nemen. “Een prachtige erkenning voor ons als ouders van drie sterrenkindjes”, vertelt het koppel. Jan stelt de sterren tentoon in zijn exporuimte in Hasselt.
    Hasselt