Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Flair

Tongerse heroïnedealers veroordeeld tot 2 jaar cel: “aansturing drugsrunners gebeurde via sociale media”

TongerenTwee Nederlanders die in Tongeren heroïne dealden zijn elk veroordeeld tot twee jaar cel. “Ik was gewoon als toerist in Tongeren,” getuigde een van hen, die net voor zijn arrestatie pakjes drugs wegwierp. De aanklager beschreef een heel ander verhaal.

 1. “Hij belde naar mijn werk en zei dat ik met een kleuter in bed had gelegen”: na kennismaking via datingsite ondergaat vrouw drie jaar stalking
  PREMIUM
  Pelt/Hasselt

  “Hij belde naar mijn werk en zei dat ik met een kleuter in bed had gelegen”: na kennisma­king via datingsite ondergaat vrouw drie jaar stalking

  “Wij komen het niet vaak tegen dat het zó lang duurt vooraleer de boodschap overkomt”, stelde de Hasseltse strafrechter dinsdagochtend. Een 30-jarige Peltenaar stond terecht, nadat hij zijn slachtoffer drie jaar lang had lastiggevallen. “Ze droomde van huisje, tuintje, kindje, maar wil nu nooit meer een man”, zegt de advocaat van de jonge vrouw.
 2. Bijleren over duurzaamheid? Hasselt zorgt ervoor met gloednieuwe magazine, beurs én 'klimaattafels’
  Hasselt

  Bijleren over duurzaam­heid? Hasselt zorgt ervoor met gloednieu­we magazine, beurs én 'klimaatta­fels’

  Goed nieuws voor klimaatbewuste Hasselaren, want zij mogen deze maand een klimaatmagazine in hun bus verwachten. Daarbovenop komt er op 12 februari een beurs rond duurzaam wonen en start de stad op 28 februari met ‘klimaattafels’. “Veel Hasselaren gaan op een vernieuwende wijze om met de duurzame omslag. Leerrijk, dus brengen we hen, organisaties én bedrijven voortaan rond de tafel”, aldus bevoegde schepen Nele Kelchtermans (RoodGroen+).
 3. MIJN STAD. Comedian Lukas Lelie over zijn Gent: “Bij de Goeie Goeste een frietje halen en dan thuis opeten, daar word ik helemaal rustig van”
  PREMIUM
  Gent

  MIJN STAD. Comedian Lukas Lelie over zijn Gent: “Bij de Goeie Goeste een frietje halen en dan thuis opeten, daar word ik helemaal rustig van”

  Van rondhangen aan ‘t Pleintje tot de Standaard Koekhandel in Sint-Amandsberg: Lukas Lelie (32) blijft in zijn ideale wereld plakken in Gent. Met een zoontje op de arm, een nieuwe show op de planken en een renovatie aan de gang gidst hij ons door ‘zijn’ Gent. “Ik rij echt vér om zodat ik niet langs de Dampoort moet.”