Het administratief centrum Praetorium en het Kannunikenhuis worden vanaf volgende week een pak groener.
Volledig scherm
Het administratief centrum Praetorium en het Kannunikenhuis worden vanaf volgende week een pak groener. © Stad Tongeren

Tongeren start onthardingswerken en maakt haar centrum een stuk groener

TongerenVolgende week starten in Tongeren ambitieuze onthardingswerken. De stad wil het gebied rond het administratief centrum Praetorium een pak groener maken met een mooie stadstuin.

 1. Coach Robby Philtjens (Henis) na stopzetten van match: “Plots voelden onze spelers zich niet meer veilig”
  voetbal derde provinciale C

  Coach Robby Philtjens (Henis) na stopzetten van match: “Plots voelden onze spelers zich niet meer veilig”

  Je merkt wel eens dat een partij dreigt te ontaarden. Eenmaal het gezond verstand zegeviert, koelt alles vaak zonder blazen. Niets van dat alles in de confrontatie tussen Henis en Boxberg in derde provinciale C afgelopen zondag. Bij een foutieve tussenkomst van thuisspeler Christophe Cannavo aan de zijlijn gingen de poppetjes aan het dansen. In zoverre dat scheidsrechter Niels Souverijns zich genoodzaakt zag om de wedstrijd, een dikke vijf minuten voor tijd, definitief af te fluiten.
 2. Britten die Tongenaar in Nederland gijzelden riskeren zes jaar cel
  Tongeren

  Britten die Tongenaar in Nederland gijzelden riskeren zes jaar cel

  Twee Britten riskeren een gevangenisstraf van zes jaar omdat ze een Tongenaar een tijdlang gegijzeld zouden hebben in Nederland. De Tongenaar had in 2016 een transportbedrijf waarmee hij drugstransporten uitvoerde voor de organisatie van de twee Britten. Toen zijn chauffeur in mei 2017 door de Britse politie werd gecontroleerd vonden ze 242 kilo cocaïne die in de oplegger verstopt was. Na een verhoor van 36 uur mocht de chauffeur beschikken.
 3. Gijzelnemer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”
  PREMIUM
  Tongeren

  Gijzelne­mer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”

  Een 51-jarige Tongenaar, die in het verleden veroordeeld werd voor de moord op de ex-man van zijn minnares, was in 2017 betrokken bij drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk. Nadat 242 kilo cocaïne spoorloos bleek na een politiecontrole, zou hij enkele dagen gegijzeld zijn door zijn Britse ‘beste vriend’ en diens kompaan. In mei vorderde de aanklager nog 8 jaar cel voor de vermeende gijzelnemers, nu zakt dat naar 6 jaar.