De laatste dag van de septemberkermis is de vaste afspraak voor de jaarmarkt.
Volledig scherm
De laatste dag van de septemberkermis is de vaste afspraak voor de jaarmarkt. © Karolien Coenen

Tongeren sluit septemberkermis succesvol af met jaarmarkt: “Veel mensen nemen er zelfs een dag vakantie voor”

TongerenHet was vandaag over de koppen lopen in het Tongerse stadscentrum. De laatste dag van de septemberkermis werd er naar jaarlijkse gewoonte gevierd met de jaarmarkt. Van handgemaakte juwelen over kledij, gadgets en bier tot dunschillers: als marktenstad bij uitstek was de jaarmarkt opnieuw een drukbezocht evenement.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Spoedafdeling Heusden-Zolder op lager pitje na coronabesmettingen bij personeel
  Heusden-Zolder

  Spoedafde­ling Heus­den-Zol­der op lager pitje na coronabe­smet­tin­gen bij personeel

  Een deel van het personeel op de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is besmet geraakt met het coronavirus. Gevolg is dat zes medewerkers uitvallen en de afdeling niet op volle capaciteit kan werken. De impact is vooral voelbaar voor de 112 noodgevallen. “De ambulance brengt u in noodgevallen mogelijk niet naar ons, maar naar een naburig ziekenhuis”, zeggen ze bij het Sint-Franciscusziekenhuis.
 1. Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg
  Oudsbergen / Hoeselt

  Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg

  Biostatisticus Geert Molenberghs plaatste gisteren de situatie in Oudsbergen nog in perspectief, maar vandaag is de gemeente ook die met de hoogste incidentie in Limburg. Volgens de officiële cijfers van Sciensano bedraagt de incidentie in Oudsbergen nu 561, wat net iets meer is dan de 554 in Hoeselt. Nog volgens die officiële cijfers gaat het om 132 besmettingen op twee weken tijd, al is inmiddels al gebleken dat er lokaal nog veel hogere cijfers circuleren. Ook Lanaken (363) en Halen (342) komen stilaan in de probleemzone. In Zonhoven ligt de incidentie slechts op 94, daar woedt corona dus allerminst.
 2. Interimarbeider krijgt twee jaar cel voor zware bedrijfsbrand in Bocholt : “Met zwart gezicht en zwarte handen betrapt door de politie”
  PREMIUM
  Bocholt

  Interimar­bei­der krijgt twee jaar cel voor zware bedrijfs­brand in Bocholt : “Met zwart gezicht en zwarte handen betrapt door de politie”

  Een 54-jarige Nederlander die als interimarbeider werkte voor een bedrijf aan de Grote Baan in Bocholt, is veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij in de nacht van 30 op 31 mei brand stichtte bij zijn werkgever. De zware brand legde meerdere loodsen op het bedrijventerrein volledig in de as. De motorrijder werd met een gasbrander en aanmaakblokjes betrapt in de buurt. “Ik was gaan barbecueën”, verklaarde de man, die nu een zeer dure rekening moet betalen.