Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Tongeren schenkt inbeslaggenomen fietsen aan slachtoffers overstromingen

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Koppel krijgt celstraf, boete en rijverbod voor blokkeren vuilniswagen: “belachelijk gedrag”
  PREMIUM

  Koppel krijgt celstraf, boete en rijverbod voor blokkeren vuilniswa­gen: “belache­lijk gedrag”

  Een koppel uit As blokkeerde op 28 april vorig jaar opzettelijk de doorgang voor de vuilniswagen door twee wagens dwars over de rijbaan te parkeren. Ze waren kwaad omdat hun vuilniszakken al een aantal keer niet meegenomen werden en filmden nadien ook het optreden van de politie. “Belachelijk en absoluut ontoelaatbaar,”oordeelde de strafrechter, die hen elk 15 dagen cel, een boete van 2.000 euro en een rijverbod van een maand oplegde.
 1. Teseum pakt uit met 3D-voorstelling van oude basilieken in laatste fase Terra Mosana-project
  PREMIUM
  Tongeren

  Teseum pakt uit met 3D-voorstel­ling van oude basilieken in laatste fase Terra Mosa­na-pro­ject

  De sporen van het rijke verleden van Tongeren zijn intussen al enkele jaren te bewonderen in het Teseum. Vanaf deze week pakt het museum ook uit met een 3D-expo die de restanten van de geschiedenis weer helemaal tot leven wekken. “We kunnen 100 keer voorbij de restanten van een muur lopen, maar de 3D-beelden maken het verhaal pas compleet", klinkt het. De expo vormt tegelijkertijd het sluitstuk van het Europese Terra Mosana-project.
 2. ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoorten in Genk tegen mondmaskerplicht: “Kinderen waren bang en huilden”
  PREMIUM
  Genk

  ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoor­ten in Genk tegen mondmasker­plicht: “Kinderen waren bang en huilden”

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf zes jaar blijft op heel wat kritiek stuiten. Zo ook aan de Freinetschool On The Move in Genk. Daar hadden woensdagochtend enkele misnoegde ‘onbekenden’ de poort vastgemaakt met kettingen en hangsloten.“Onbegrijpelijk dat we als school zo worden aangepakt”, zucht directeur Carmen Janssen, die klacht indient bij de politie. Bij een tweede school in de buurt gebeurde hetzelfde.