Burgemeester Patrick Dewael (Open Vld) en schepen van Mobiliteit Patrick Jans (Open Vld) aan de fietskluis.
Volledig scherm
Burgemeester Patrick Dewael (Open Vld) en schepen van Mobiliteit Patrick Jans (Open Vld) aan de fietskluis. © Mine Dalemans

Tongeren plaatst vier fietskluizen: “Alternatief voor fietsenstalling”

TongerenHet stadsbestuur van Tongeren heeft op vier verschillende locaties fietskluizen geplaatst. Hierin kunnen inwoners tegen betaling hun fiets veilig opbergen.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Vzw zet gezinscoaches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedigen om goede voorbeeld te geven”
  Genk/Heusden-Zolder/Tongeren

  Vzw zet gezinscoa­ches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedi­gen om goede voorbeeld te geven”

  Kind en Taal, een Limburgse vzw die zich inzet voor taalontwikkeling en opvoedingsondersteuning bij kansarme gezinnen, breidt uit met gezinscoaches. Die moeten ouders aanmoedigen om te participeren in de samenleving, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een job. Genk, Heusden-Zolder en Tongeren springen alvast op de kar. Mogelijk stappen er binnenkort nog meer Limburgse gemeenten in het project.
 1. Muziekodroom transformeert deze zomer tot unieke muziekclub in openlucht: BAZART trapt af op 7 juli
  Hasselt

  Muzieko­droom transfor­meert deze zomer tot unieke muziekclub in openlucht: BAZART trapt af op 7 juli

  Vanaf half juli verrijst er voor het Muziekodroom-gebouw een ‘open-air muziekclub’. De hele zomervakantie lang wordt het dé place to be voor concerten en feestjes, of om gezellig met vrienden samen te zijn bij een drankje en muziek. “Samen met Pukkelpop én gelijkgestemde partners uit de regio hebben we een breed muzikaal programma uitgedokterd. Denk aan rock, hiphop, electronica, nightlife, maar vooral véél opkomend talent”, aldus het Muziekodroom.