Schepen van Mobiliteit Patrick Jans in het centrum van Tongeren.
Volledig scherm
Schepen van Mobiliteit Patrick Jans in het centrum van Tongeren. © Borgerhoff

Tongeren organiseert autovrije zondag op 1 mei

TongerenOp zondag 1 mei organiseert Tongeren als eerste Vlaamse gemeente dit jaar een autovrije zondag. Enkele straten rond het centrum zullen verkeersvrij zijn en dat is ideaal voor Tungrirun die tegelijkertijd in de stad georganiseerd wordt. Met de autovrije zondag wil de Haspengouwse stad de vele voordelen van duurzame mobiliteit in de kijker zetten.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Björn Joossens en Cappellen ondanks dominantie zwaar onderuit bij efficiënt Tongeren (5-2): “Ongelofelijk dat we deze match verliezen”
  Voetbal 2natB

  Björn Joossens en Cappellen ondanks dominantie zwaar onderuit bij efficiënt Tongeren (5-2): “Ongelofe­lijk dat we deze match verliezen”

  Cappellen boekte vorig weekend een deugddoende zege in de derby tegen City Pirates en dus was het uitkijken naar de bevestiging op het veld van Tongeren. De troepen van Kris Lenaerts speelden wat dat betreft een prima wedstrijd in Limburg, maar de prestatie lag geenszins in lijn met de score. Cappellen was dominant en voetbalde een resem kansen bij mekaar, maar stapte finaal met een 5-2 nederlaag van het Tongerse kunstgras.