Om de lokale middenstand te steunen deelt Tongeren opnieuw ambi.punten uit.
Volledig scherm
Om de lokale middenstand te steunen deelt Tongeren opnieuw ambi.punten uit. © BELGA

Tongeren kiest opnieuw wekelijkse ambi.paswinnaar

TongerenVanaf 13 september zal er in Tongeren weer wekelijks een winnaar voor de ambi.pas gekozen worden. Met zo'n pas krijg je 2.500 punten of 250 euro om in de deelnemende handelszaken uit te geven.

 1. Interimarbeider krijgt twee jaar cel voor zware bedrijfsbrand in Bocholt : “Met zwart gezicht en zwarte handen betrapt door de politie”
  PREMIUM
  Bocholt

  Interimar­bei­der krijgt twee jaar cel voor zware bedrijfs­brand in Bocholt : “Met zwart gezicht en zwarte handen betrapt door de politie”

  Een 54-jarige Nederlander die als interimarbeider werkte voor een bedrijf aan de Grote Baan in Bocholt, is veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij in de nacht van 30 op 31 mei brand stichtte bij zijn werkgever. De zware brand legde meerdere loodsen op het bedrijventerrein volledig in de as. De motorrijder werd met een gasbrander en aanmaakblokjes betrapt in de buurt. “Ik was gaan barbecueën”, verklaarde de man, die nu een zeer dure rekening moet betalen.
 2. Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg
  Oudsbergen / Hoeselt

  Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg

  Biostatisticus Geert Molenberghs plaatste gisteren de situatie in Oudsbergen nog in perspectief, maar vandaag is de gemeente ook die met de hoogste incidentie in Limburg. Volgens de officiële cijfers van Sciensano bedraagt de incidentie in Oudsbergen nu 561, wat net iets meer is dan de 554 in Hoeselt. Nog volgens die officiële cijfers gaat het om 132 besmettingen op twee weken tijd, al is inmiddels al gebleken dat er lokaal nog veel hogere cijfers circuleren. Ook Lanaken (363) en Halen (342) komen stilaan in de probleemzone. In Zonhoven ligt de incidentie slechts op 94, daar woedt corona dus allerminst.
 1. Tongeren schenkt inbeslaggenomen fietsen aan slachtoffers overstromingen
  Tongeren

  Tongeren schenkt inbeslagge­no­men fietsen aan slachtof­fers overstro­min­gen

  “Een tijdje geleden vroeg de organisatie Burgers voor Burgers ons of we mee konden helpen om de zelfstandigheid van de slachtoffers van de overstromingen terug te geven", legt burgemeester Patrick Dewael (Open VLD) uit. “Vervoer speelt daar natuurlijk een heel grote rol in en de meeste slachtoffers hebben geen auto of fiets meer. Uiteraard willen wij graag hieraan meewerken door de fietsen die hier in Tongeren staan aan hun te schenken.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?