station Tongeren
Volledig scherm
station Tongeren © Borgerhoff

Tongenaar (39) takelt zwarte man toe, parket gaat uit van racistisch motief

Aan het station van Tongeren is woensdag een 39-jarige man uit Tongeren opgepakt nadat hij een 58-jarige Luikenaar in elkaar sloeg. Het slachtoffer is een gekleurde man. Het parket gaat uit van racistische motieven en liet de dader aanhouden.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Tongeren op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Tongeren op zondag 18 oktober

  In Tongeren zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 11. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 66 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tongeren komt dat getal nu op 212 te liggen. Tongeren heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar
  Genk

  Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar

  Een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man stonden in de zomer van 22 augustus 2018 op het punt om te trouwen, toen ze samen op hotel gingen in Hasselt. “Ik heb nog een verrassing voor u", vertelde de man. Hij wekte de indruk de vrouw een halsketting om te doen, maar in plaats daarvan begon hij haar te wurgen. De vrouw liep ernstige bloedingen op. Haar ex-aanstaande krijgt een celstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is