Een beeld van het Stadsmuzikantenfestival in de zomer van 2020.
Volledig scherm
Een beeld van het Stadsmuzikantenfestival in de zomer van 2020. © Mine Dalemans

Tickets Stadsmuzikantenfestival vanaf 5 juli beschikbaar

TongerenWie eind augustus het Stadsmuzikantenfestival aan het Tongerse Begijnhof wil bijwonen, kan vanaf 5 juli een gratis toegangsticket bemachtigen. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Slechts vierhonderd gegadigden zullen kunnen reserveren.

 1. Vaccinatiecentrum Borgloon plant open prikdag begin augustus
  Borgloon

  Vaccinatie­cen­trum Borgloon plant open prikdag begin augustus

  Het vaccinatiecentrum van Borgloon organiseert op 3 augustus een zogenaamde open prikdag. Dat wordt gecommuniceerd via de websites van de betrokken gemeentes. Inwoners van Borgloon, Heers, Kortessem en Wellen kunnen er dan zonder afspraak terecht voor hun eerste coronaprik als ze die nog niet hebben gehad. Het vrij vaccinatiemoment gaat door tussen 12 uur en 15.30 uur. Er worden vaccins van Johnson&Johnson voorzien.
 2. Regen steekt stokje voor werken aan toegangsweg Kattevennen: straat tijdelijk weer toegankelijk
  Genk

  Regen steekt stokje voor werken aan toegangs­weg Katteven­nen: straat tijdelijk weer toeganke­lijk

  De afgelopen weken heeft het heel wat geregend in Limburg, waardoor de infrastructuurwerken aan de toegangsweg naar het recreatiedomein Kattevennen zijn stilgelegd. Die site, gekend als de Genkse toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, krijgt onder andere een vrijliggend fietspad, een nieuwe parking en een nieuwe toegangsweg. Door het bouwverlof worden de werken pas hervat op 2 augustus. Tot dan hoeft het verkeer dus geen omleiding meer te volgen en is de toegangsweg gewoon toegankelijk.