De stadsarcheoloog stelt samen met het stadsbestuur en de medewerkers van het Teseum de nieuwe 3D-expo voor.
Volledig scherm
PREMIUM
De stadsarcheoloog stelt samen met het stadsbestuur en de medewerkers van het Teseum de nieuwe 3D-expo voor. © Karolien Coenen

Teseum pakt uit met 3D-voorstelling van oude basilieken in laatste fase Terra Mosana-project

TongerenDe sporen van het rijke verleden van Tongeren zijn intussen al enkele jaren te bewonderen in het Teseum. Vanaf deze week pakt het museum ook uit met een 3D-expo die de restanten van de geschiedenis weer helemaal tot leven wekken. “We kunnen 100 keer voorbij de restanten van een muur lopen, maar de 3D-beelden maken het verhaal pas compleet", klinkt het. De expo vormt tegelijkertijd het sluitstuk van het Europese Terra Mosana-project.

 1. Hasseltse dagwinkels veroordeeld voor verkoop van erectiestimulerende middelen
  Hasselt

  Hasseltse dagwinkels veroor­deeld voor verkoop van erectiesti­mu­le­ren­de middelen

  De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde woensdag controles uit in meerdere dagwinkels in Hasselt. Zo trokken ploegen naar zaken op de Bampslaan en de Kuringersteenweg in Hasselt. Drie gecontroleerde dagwinkels waren in overtreding. Ze verkochten onder andere erectiestimulerende middelen. Daarnaast werden er ook inbreuken vastgesteld op de aanduiding van prijzen. De politie stelde de nodige processen-verbaal op. Eerder vandaag trof politie Beringen-Ham-Tessenderlo ook al 240 erectiepillen aan bij een huiszoeking.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.