De kinderen mochten zich verkleden als krijgers met schild en helm.
Volledig scherm
De kinderen mochten zich verkleden als krijgers met schild en helm. © Foto TONY VAN GALEN

Supergidsen brengen kinderen naar oertijd en Romeinen

TONGERENNog tot het eind van de krokusvakantie staan Supergidsen paraat in het Gallo-Romeinsmuseum om kinderen de prehistorie en de tijd van de Romeinen op een vernieuwende manier te laten beleven.

 1. Luik laat terrassen op 1 mei openen, Hasselt en Sint-Truiden blijven braaf hopen: “Mensen snakken naar motivatie”
  Hasselt/Sint-Truiden

  Luik laat terrassen op 1 mei openen, Hasselt en Sint-Trui­den blijven braaf hopen: “Mensen snakken naar motivatie”

  Terwijl de gouverneur van Luik belooft om de heropening van de terrassen op 1 mei niét te zullen tegenhouden ongeacht wat het Overlegcomité woensdag beslist, blijft Hasselt braaf afwachten. “Wij blijven uitvoeren wat de regering beslist, maar hopen wél dat ze een verstandige keuze maakt”, zegt kabinetschef Jan Wouters van burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. ‘Oefenprik’ minister Somers in Bilzens vaccinatiecentrum veroorzaakt verwarring op sociale media: “Waarom geen naald gebruiken?”
  Bilzen

  ‘Oefenprik’ minister Somers in Bilzens vaccinatie­cen­trum veroor­zaakt verwarring op sociale media: “Waarom geen naald gebruiken?”

  Het is ondertussen al twee maanden geleden dat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) een ‘testprik’ kreeg tijdens de dry-run in het Bilzens vaccinatiecentrum, en toch doet het nieuws nog steeds de ronde op socialemediakanalen. “De Belgische minister faket de inenting met het coronavaccin”, klinkt het onder meer. Nochtans liet Somers eerder al weten op Twitter dat het om een oefening ging en geen échte toediening van het coronavaccin.
 1. Mondmaskerjurk gaat naar Miss Universe
  Play

  Mondmasker­jurk gaat naar Miss Universe

 2. American footballspeler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"
  Play

  American football­spe­ler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"