Stan Reusen en Ronny Geris van de socialistische en christelijke vakbond.
Volledig scherm
Stan Reusen en Ronny Geris van de socialistische en christelijke vakbond. © Mine Dalemans

Staking van chauffeurs stelplaats
De Lijn in Tongeren na zes uur voorbij

In de stelplaats van De Lijn in Tongeren is vanochtend een spontane staking uitgebroken. De 40 chauffeurs die  in de stelplaats aan de slag zijn, bleven binnen en geen enkele bus reed uit. Hierdoor konden leerlingen niet met de bus naar school en raakten mensen niet op hun werk. 

0 reacties

 1. Hartsvriendinnen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprijzen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realistisch”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hartsvrien­din­nen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprij­zen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realis­tisch”

  Wie op zoek is naar een vaste stek in Hasselt mag sinds vorig jaar tot 10,2 procent méér uit zijn portefeuille halen. Een enorme prijsstijging die het vooral voor jonge starters en singles bemoeilijkt, ook voor beste vriendinnen Sofie Van Elst (28) en Tine Schepers (27). Terwijl Sofie met groot geluk op een betaalbaar appartement in de Limburgse hoofdstad botst, trekt Tine na een vruchteloze zoektocht weg richting Herk-de-Stad. “De enige manier om in Hasselt te blijven, is door heel wat toegevingen te doen.”
 2. Zaakvoerder eventbedrijf geeft zich op als vrijwilliger voor vaccinatiecentrum Limburghal: "Mijn plicht om handje te helpen”
  PREMIUM
  Genk

  Zaakvoer­der eventbe­drijf geeft zich op als vrijwilli­ger voor vaccinatie­cen­trum Limburghal: "Mijn plicht om handje te helpen”

  “Wij zijn massaal op zoek naar vrijwilligers.” Een oproep van de vaccinatiecentra die Dominique Bobbaers niet zomaar aan zich liet voorbijgaan. De Zonhovenaar, die het eventbedrijf ‘Feestarchitect’ al 27 jaar runt, gaf zich meteen op als vrijwilliger voor de vaccinatiecentra in de Ethias Arena én de Limburghal. “Anders loop ik toch maar tegen de muren op”, klinkt het.
 3. Slimme verkeerslichten en langere afslagstrook: AWV maakt kruispunt Sint-Truidersteenweg met Rode Kruislaan verkeersveiliger
  Tongeren

  Slimme verkeers­lich­ten en langere afslag­strook: AWV maakt kruispunt Sint-Truider­steen­weg met Rode Kruislaan verkeers­vei­li­ger

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) past vanaf volgende week het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg met de Rode Kruislaan in Tongeren beperkt aan. Zo wordt de bocht van het kruispunt aan de kant van het park verbreed, en wordt de linksafslagstrook van de Rode Kruislaan verlengd. Ook komen er slimme verkeerslichten. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid in de drukke schoolomgeving aanzienlijk verbeteren.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw