De Ambiorixkazerne in Tongeren krijgt een nieuwe invulling als wooncomplex.
Volledig scherm
De Ambiorixkazerne in Tongeren krijgt een nieuwe invulling als wooncomplex. © Karolien Coenen

Stadsbestuur bezoekt toekomstig wooncomplex in Ambiorixkazerne

TongerenDe voormalige militaire kazerne aan de Blaarstraat in Tongeren krijgt de komende jaren een nieuwe invulling als appartementencomplex. Voor de eerste modelloft vandaag opent voor geïnteresseerden, kwam het stadsbestuur alvast een kijkje nemen.

 1. Jaar na zware brand heropent restaurant Vleesgegroet op site van ‘t Veilinghuis: “Naast brasserie en feestzalen hebben we nu ook een écht grillrestaurant”

  Jaar na zware brand heropent restaurant Vleesge­groet op site van ‘t Veiling­huis: “Naast brasserie en feestzalen hebben we nu ook een écht grillres­tau­rant”

  Op 29 januari 2022 maakte een zware keukenbrand plots een einde aan restaurant Vleesgegroet in het centrum van Sint-Truiden. Een dik jaar later zijn eigenaars Lars Vandenreijt en Sanne Menten klaar om er weer in te vliegen. Hun grillrestaurant heropent op 10 mei op de site van ‘t Veilinghuis langs de Tongersesteenweg. “Twee maanden heb ik na de brand in de put gezeten, maar het was Luc van 't Veilinghuis die mij overtuigde om er opnieuw voor te gaan”, vertelt Lars.
  Sint-Truiden
 2. Hasseltse koopzondag krijgt extra kleur met optredens van Gustaph

  Hasseltse koopzondag krijgt extra kleur met optredens van Gustaph

  Komende zondag mag de Hasselaar en shopper extra sfeer en gezelligheid in de binnenstad verwachten. Dan is het niet alleen koopzondag, maar staan er ook twee optredens van Gustaph gepland én de mogelijkheid voor een meet & greet. “We zijn blij dat we de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival konden strikken voor een optreden in onze stad. Hij zal zeker en vast voor extra kleur en ambiance zorgen”, zegt bevoegde schepen Rik Dehollogne.
  Hasselt
 1. Aanklager vordert 12 jaar cel voor arts die liefdesrivale met insulinespuit wilde doden: “Een IQ van 130, maar door haar groot zelfbeeld kan ze niet om met afwijzing”
  PREMIUM

  Aanklager vordert 12 jaar cel voor arts die liefdesri­va­le met insuline­spuit wilde doden: “Een IQ van 130, maar door haar groot zelfbeeld kan ze niet om met afwijzing”

  Tot tweemaal toe drong een arts-specialist (46) uit Pelt in mei 2019 met een kap over het hoofd, handschoenen en mondmasker binnen in de woning van haar liefdesrivale in Rekem. Ze gaf zelf toe dat ze daarbij ook een injectienaald en ether bij zich had. Dat ze enkel met haar slachtoffer wilde praten, geloofde de aanklager niet. “Toen haar verliefdheid niet beantwoord werd, koos ze voor de meest extreme oplossing”. De verdediging ging zwaar in de tegenaanval.
  Tongeren