(Themabeeld) - Het kerngebied omvat de Maastrichterstraat, de Sint-Truiderstraat, Via Julianus, een deel van de Grote Markt, de Veemarkt en een deel van de Hemelingenstraat.
Volledig scherm
(Themabeeld) - Het kerngebied omvat de Maastrichterstraat, de Sint-Truiderstraat, Via Julianus, een deel van de Grote Markt, de Veemarkt en een deel van de Hemelingenstraat. © Mine Dalemans

Stad zet subsidie voor renovatie van handelspanden in kerngebied verder

TongerenWie een handelspand heeft in de Tongerse binnenstad en wil renoveren, kan ook in 2021 rekenen op een subsidie. Dat maakt het stadsbestuur vandaag bekend.

 1. Rechtbank veroordeelt drie personen tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristische groep
  PREMIUM
  Hasselt

  Rechtbank veroor­deelt drie personen tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristi­sche groep

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag drie personen in verschillende dossiers bij verstek veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. De onmiddellijke aanhouding werd ook telkens bevolen. De drie waren allen schuldig aan dezelfde tenlastelegging: deelname aan enige activiteit van een terroristische groep. Eén van hen is Jessie Van Eetvelde (42). Zij zit met haar twee kinderen in het vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië.
 1. Samenscholingsverbod vijf keer niet gerespecteerd
  Borgloon

  Samenscho­lings­ver­bod vijf keer niet gerespec­teerd

  In het kader van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ organiseerde Politiezone Kanton Borgloon zaterdag een uitgebreide verkeerscontrole waarbij elf personeelsleden werden ingezet. Op de Stationsstraat in Alken werden 57 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Niemand blies positief. Op de tweede controlelocatie op de Tongersesteenweg in Kortessem werden 38 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Ook hier blies niemand positief. Wel werden er vijf coronapv’s opgemaakt voor het niet-respecteren van het samenscholingsverbod.
 2. 750 leerlingen Level X3 worden maandag getest
  Hasselt

  750 leerlingen Level X3 worden maandag getest

  Maandag worden alle 750 leerlingen en personeelseden van Level X3 getest na een aantal positieve gevallen op school. “Dat zal gebeuren via de testbus van het UZA, in samenwerking met stad Hasselt, CLB, Cohesio en GO! Next”, laat scholengroep GO! Next weten. “Het wordt een logistiek huzarenstuk om dat in orde te krijgen. Dat is alleen haalbaar met de inzet van grof geschut. We danken iedereen voor de fysieke en online steun. Het hele schoolteam draagt dit nu uit naar hun leerlingen en samen met X28 en scholengroep zorgen we dat het testcentrum in onze sporthal klaar is maandag.”
 3. Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa
  Sint-Truiden

  Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa

  Deze zaterdag schonk Radio 2 aan het Abdijplein in Sint-Truiden een tulpenmuur aan woonzorgcentrum Villa Rosa. Deze onverwachte geste was het sluitstuk van de week van de tulp (zaterdag 16 tot en met 23 januari) en het startsein van de lente in bloemenland. De tulpenmeer werd gebouwd door Radio 2 en ‘Groen van bij ons’ en is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. Deze werd verder opgesteld door florist Kevin Lennertz.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama