De Hippodroom in Tongeren.
Volledig scherm
De Hippodroom in Tongeren. © Karolien Coenen

Stad Tongeren zoekt investeerders om Hippodroom nieuw leven in te blazen

TongerenTongeren gaat op zoek naar privé-investeerders die de paardenrenbaan in de stad willen opwaarderen. Op de hippodroom worden nog regelmatig evenementen georganiseerd maar de site is verouderd en heeft volgens het stadsbestuur veel meer te bieden. Via een marktonderzoek hoopt de stad mogelijke investeerders te vinden.

  1. Gijzelnemer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”
    PREMIUM
    Tongeren

    Gijzelne­mer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”

    Een 51-jarige Tongenaar, die in het verleden veroordeeld werd voor de moord op de ex-man van zijn minnares, was in 2017 betrokken bij drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk. Nadat 242 kilo cocaïne spoorloos bleek na een politiecontrole, zou hij enkele dagen gegijzeld zijn door zijn Britse ‘beste vriend’ en diens kompaan. In mei vorderde de aanklager nog 8 jaar cel voor de vermeende gijzelnemers, nu zakt dat naar 6 jaar.