Het hof van assisen in Tongeren, waar Shane R. en Brian V.G. zich moeten verantwoorden voor de moord op Hilmi Gedik op 29 november 2012 in Maasmechelen.
Volledig scherm
Het hof van assisen in Tongeren, waar Shane R. en Brian V.G. zich moeten verantwoorden voor de moord op Hilmi Gedik op 29 november 2012 in Maasmechelen. © BELGA

Speurders over start onderzoek kappersmoord: “Silvio Aquino in tranen, zo kenden wij hem niet”

“Meestal is de persoon die het lichaam van de overledene het eerste aantreft ook de eerste verdachte, dat was hier ook zo”, beschreef een van de speurders van de federale gerechtelijke politie de start van het onderzoek over de moord op Hilmi Gedik (39). Het was Silvio Aquino die zijn jeugdvriend in de nacht van 29 op 30 november 2012 dood zag liggen aan de voordeur van zijn woning in Maasmechelen, waar hij zelf nog had gewoond. Met lood in de schoenen trok Silvio in het holst van de nacht naar de politie om de moord te melden. “Hij was zeer zwaar aangedaan door wat zijn vriend was overkomen en barstte meerdere keren in tranen uit.”

 1. Burgemeester Veerle Heeren schendt deontologische code en zet na extra gemeenteraad tóch stapje opzij
  Sint-Truiden

  Burgemees­ter Veerle Heeren schendt deontologi­sche code en zet na extra gemeente­raad tóch stapje opzij

  Het was een belangrijke avond voor Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden (CD&V). Een extra gemeenteraad moest meer duidelijkheid brengen over de vroegtijdige vaccinatie van de 56-jarige burgemeester en haar onmiddellijke omgeving, maar ook of ze haar burgemeesterssjerp mocht behouden. Dat laatste kreeg pas ná de gemeenteraad omstreeks 23.15 uur een verrassende wending. Hieronder het integrale verslag van de zitting.
 2. PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen
  Hasselt

  PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen

  De succesvolle vegan kaneelbroodjes van het Hasseltse ‘PEAS’ is op weg om met twee nieuwe winkels binnenkort ook Leuven en Antwerpen te veroveren. Om die plannen in vervulling te laten gaan, startten uitbaters Els Berx (46) en Davy Rosiak (39) een financieringscampagne via het platform ‘WinWinner’. “Die loopt nog net geen twee weken, maar intussen mogen we al op 63.500 euro rekenen”, aldus Els en Davy.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas