Volledig scherm
© Shutterstock

Slotevent cultuurfestival MoMeNT afgelast

TongerenHet TIJDcongres gaat zaterdagavond niet door. Dat maakt de organisatie van het cultuurfestival MoMeNT zelf bekend. “België kleurt vandaag te rood en we willen de gezondheid van de bezoekers en de artiesten niet op het spel zetten”, klinkt het.

 1. Dertiger staat terecht nadat hij rivaal neersteekt met mes
  PREMIUM
  Bilzen

  Dertiger staat terecht nadat hij rivaal neersteekt met mes

  Een 35-jarige man uit Bilzen riskeert een celstraf van 30 maanden omdat hij op 31 juli 2019 zijn rivaal G. (43) neerstak met een keukenmes. Een confrontatie tussen de twee heren na een aanslepende ruzie over geld en drugs lag aan de basis van de feiten. Ook het slachtoffer hangt 18 maanden cel boven het hoofd omdat hij zijn aanvaller bedreigde en sloeg. Al liep de man zware verwondingen op. “Door de wonde in de onderbuik lagen zijn ingewanden deels uit het lichaam.”
 2. Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeelden: 1 jaar cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeel­den: 1 jaar cel met uitstel

  Een 59-jarige man uit Hasselt krijgt één jaar cel met uitstel voor de jarenlange belaging van zijn ex-partner. Tussen het najaar van 2017 en begin 2019 bleef hij haar sms-berichten en mails sturen waarin hij vaak alludeerde op de naaktfoto’s en -filmpjes die hij nog in zijn bezit had. Hij werd geregeld aangemaand om zijn gedrag te stoppen, maar kon zich niet inhouden. Om te ontkomen aan een effectieve celstraf, moet hij zich nu laten begeleiden. Op burgerlijk gebied dient hij het slachtoffer 2.797,82 euro te betalen.
 3. Hasseltse broers riskeren 7 en 8 jaar cel voor inbraken en drugshandel
  Hasselt

  Hasseltse broers riskeren 7 en 8 jaar cel voor inbraken en drugshan­del

  Twee Hasseltse broers van 23 en 20 jaar riskeren respectievelijk 7 en 8 jaar cel omdat ze worden aanzien als kopstukken van een criminele bende die zich onder meer bezig hield met inbraken, diefstallen en drugshandel. Daarnaast kijken ze aan tegen boetes van 12.000 euro en 16.000 euro. De drugstrafiek zou gelopen hebben tussen Nederland en via België tot in Duitsland. Verder riskeert ook een 35-jarige specialist in kluisdiefstallen zes jaar cel en werd er vijf jaar cel gevorderd voor vier helpende figuren. Zeven andere beklaagden riskeren celstraffen tot vier jaar.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt