BØF Tongeren
Volledig scherm
PREMIUM
BØF Tongeren © RV

RESTOTIP. BØF in Tongeren zorgt voor eet- én kijkplezier: “Rundsvlees is een passie, de open keuken mijn thuis”

Klein, maar fijn. Zo zou je BØF kunnen omschrijven. Het zaakje van chef Yves Miltenburg zit verstopt in een hoekje van de Grote Markt in Tongeren maar eens je het ontdekt, keer je sowieso terug. De insteek van het nieuwe restaurant is, zoals de naam doet vermoeden, rundsvlees. “Maar we gaan een stapje verder dan gewoon ‘uiteten gaan’", klinkt het.

 1. Arts-specialist die met injectiespuit naast bed liefdesrivale stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”
  PREMIUM

  Arts-specialist die met injectie­spuit naast bed liefdesri­va­le stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”

  Tot tweemaal toe drong een arts-specialist (46) uit Pelt in mei 2019 met een kap over het hoofd, handschoenen en mondmasker binnen in de woning van haar liefdesrivale in Rekem. Volgens de aanklager met de intentie om haar slachtoffer te doden. De dokter zelf betwistte dat. “Ik had de doek met ether en de spuit vast en wilde haar zo overtuigen om te praten.” De arts kon tijdens het 1,5 uur durend verhoor haar tranen niet bedwingen. Maar ook het slachtoffer kwam aan het woord.
  Tongeren
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Sekstoys, GHB en flesjes cola: Lommelaar riskeert celstraf na uit de hand gelopen rendez-vous
  PREMIUM

  Sekstoys, GHB en flesjes cola: Lommelaar riskeert celstraf na uit de hand gelopen ren­dez-vous

  “Ik heb al zoveel gedaan in mijn leven, maar dit niet”, sprak een veertiger in de rechtbank van Hasselt. De beklaagde moest voorkomen omdat hij verdacht wordt van verkrachting van zijn date, die hij eerder vloeibare xtc had toegediend. Dat de veertiger ook nog de gsm, portefeuille en auto van het slachtoffer stal, gaf hij wel eerlijk toe. De openbare aanklager vroeg een celstraf: “GHB wordt niet voor niks een ‘rape-drug’ genoemd. Hij heeft hem voor dood achtergelaten.”
  Hasselt