De ravage is groot.
Volledig scherm
De ravage is groot. © BELGA

Plofkraak op geldautomaat van bpost in Tongeren

TongerenVier onbekenden hebben maandagochtend rond 3.45 uur een plofkraak gepleegd op een kantoor van bpost aan de Wijkstraat in Tongeren. Er zijn vier daders gezien. De plofkraak gebeurde in de inkomhal waar de geldautomaten stonden. Het is niet duidelijk of er buit is gemaakt. “Het kantoor blijft voorlopig nog de hele week gesloten. Het onderzoek loopt nog volop”, zegt bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

1 reactie

 • francois de weerdt

  1 jaar geleden
  Geef die toch een heel zware straf zodanig dat die niet herbeginnen. Iemand die niet ziet hoe het geweld toeneemt,en niet wordt bestraft,is stekeblind.
 1. Interimarbeider krijgt twee jaar cel voor zware bedrijfsbrand in Bocholt : “Met zwart gezicht en zwarte handen betrapt door de politie”
  PREMIUM
  Bocholt

  Interimar­bei­der krijgt twee jaar cel voor zware bedrijfs­brand in Bocholt : “Met zwart gezicht en zwarte handen betrapt door de politie”

  Een 54-jarige Nederlander die als interimarbeider werkte voor een bedrijf aan de Grote Baan in Bocholt, is veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij in de nacht van 30 op 31 mei brand stichtte bij zijn werkgever. De zware brand legde meerdere loodsen op het bedrijventerrein volledig in de as. De motorrijder werd met een gasbrander en aanmaakblokjes betrapt in de buurt. “Ik was gaan barbecueën”, verklaarde de man, die nu een zeer dure rekening moet betalen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Pavel Balta (28) brengt buurtbewoners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’
  PREMIUM
  Hasselt

  Pavel Balta (28) brengt buurtbewo­ners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’

  ‘I was here’. Zo heet het gloednieuwe werk van kunstenaar Pavel Balta (28) op de brug in de Hasseltse wijk Ter Hilst. Als artiest uit Moldavië en master in Vrije Kunsten aan PXL-MAD werkte Balta liefst zes maanden dag en nacht aan het kunstwerk. Resultaat? Een levend schilderij van 700 m² groot, bestaande uit portretten van wijkbewoners die hun verhaal met Balta deelden.