Open VLD en CD&V opnieuw met tongeren.nu naar de verkiezingen

TONGERENZes jaar geleden besloten Open VLD en CD&V en enkele onafhankelijken met de stadslijst tongeren.nu naar de kiezer te gaan. En dat was niet zonder succes, aangezien de stadslijst in een coalitie met de sp.a de stad mocht besturen. Gisterenavond lieten de huidige burgemeester Patrick Dewael en An Christaens, de boegbeelden van Open VLD en CD&V, weten dat ze opnieuw onder de naam van tongeren.nu meedoen aan de verkiezingen. "We zien dat de stad de afgelopen jaren ten goede is veranderd, en de stadslijst is daar de politieke motor van", aldus Patrick Dewael, die de lijst zal trekken en opnieuw gaat voor de burgemeesterssjerp.

 1. Hasseltse kindercoaches Tine (39) en Katrien (32) openen straks eerste ‘ontprikkelcentrum’ in ons land: “Tijd en rust voor kinderen en ouders die het nodig hebben”
  PREMIUM

  Hasseltse kindercoa­ches Tine (39) en Katrien (32) openen straks eerste ‘ontprik­kel­cen­trum’ in ons land: “Tijd en rust voor kinderen en ouders die het nodig hebben”

  Met je kinderen tot rust komen in het eerste ‘ontprikkelcentrum’ van ons land? Daar zorgen de Hasseltse kindercoaches Tine (39) en Katrien (32) binnenkort voor. Met een crowdfunding hopen ze 15.000 euro in te zamelen, om de eerste kinderen en hun ouders hopelijk in september te kunnen verwelkomen. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk wel of net niet in zo'n ontprikkelcentrum? Tine legt uit wat het plan precies is.
  Hasselt
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.