De Grote Markt in Tongeren.
Volledig scherm
De Grote Markt in Tongeren. © Karolien Coenen

Nieuwe stadswandeling gidst je langs mooiste plekjes van Tongeren

TongerenVan 2 april tot en met 24 september zal er elke zaterdag gewandeld worden in Tongeren. De nieuwe stadswandeling onder begeleiding van een professionele gids loodst je langs de mooiste plekjes van de stad.

 1. Ervaren bediende vastgoedkantoor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”
  PREMIUM

  Ervaren bediende vastgoed­kan­toor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”

  Een 44-jarige voormalige bediende van een vastgoedkantoor uit Genk manipuleerde het computersysteem van haar nietsvermoedende werkgever en kon zo zeven jaar lang onopgemerkt sjoemelen met huren en gelden van de zakelijke rekening. Omdat ze ook dagvaardingen netjes wegwerkte, vermoedde de zaakvoerder niets. Tot plots een deurwaarder bij hem aanklopte. “Ze is pas gestopt toen ze betrapt werd maar betaalde nog geen cent terug.”
  Tongeren
 2. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Hasseltse studenten kunnen voortaan bloed doneren in Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde: “Plaats voor 100 donoren extra”

  Hasseltse studenten kunnen voortaan bloed doneren in Provinci­aal Instituut voor Verpleeg­kun­de: “Plaats voor 100 donoren extra”

  Volgende week start de nieuwe Limburgse editie van ‘Bloedserieus’, een initiatief van Rode Kruis-Vlaanderen in samenwerking met de studenten van Hasselt en Diepenbeek. Deze keer kunnen donoren voor het eerst ook in het centrum van Hasselt bloed geven, bovenop de gewoonlijke bloedcollectes in Diepenbeek. Daarvoor steken de studenten van het Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde de handen uit de mouwen.
  Hasselt